The product

Rice Mayonnaise - Egg Free - Organic

Mayonnaise made from rice, without gluten and preservative
Code:
94481
Country of origin:
Italy - Piedmont
Weight:
130 g
Minimum order:
1 piece
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Raw material Mayonnaise made from rice, without eggs, no cholesterol and gluten-free. Rice Mayonnaise has 30% less calories and fat than traditional mayonnaise
Taste Sweet and delicate, creamy and smooth, with acidulous notes
Suggestions Great companion to vegetables, fish and meat. Fantastic for those who can not eat normal mayonnaise. Also great for those who can not consume eggs.
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Ingredients Sunflower oil *, water, rice flour * (3.5%), apple vinegar *, mustard * (water, yellow mustard seeds *, vinegar *, sea salt, brown mustard seeds *, spices * , herbs *), wine vinegar *, brown sugar *, sea salt, lemon juice *, thickener: xanthan gum. GLUTEN FREE * Organic.
Other allergens Eggs and products thereof, Fish and products thereof, Nuts and products thereof, Soybeans and products thereof
Weight 130 g
Packaging Glass Jar
Storage Conditions (unpacked products) Keep refrigerated
Storage Conditions (packaged products) Keep refrigerated
Nutrition Declaration Energy: 1940 kJ / 471,5 kcal
Fat: 50,2 g
of which saturates: 5,5 g
Carbohydrate: 4,4 g
of which sugars: 1,5 g
Protein: 0,4 g
Salt: 1,4 g
Typical value per 100 g
The producer

Natura è Piacere - Rivoli (TO) - Piedmont

Why we chose them
The company was born as organic and glute free in 1984. It produced egg products and semi-finished products made of eggs for the food industry. In the 90's it has been the first European company to use both the bag in box both the tetra pack and the PET bottle to pack the fresh eggs products. In 1996, it started the production of organic food and gluten-free. In the first 2000s. The company obtained the award of the "Eccellenza Artigiana" of the Piedmont Region both for gastronomy and for ice cream. Indeed it is the first Italian company to obtain the EEC certification of the eggs transformation process. From 2010 to 2013 has been awarded with the coveted Slow Food certification, "Maestro del Gusto", for his ice- cream, unique in the market for quality and taste. The mission of the company is to offer healthy, genuine, natural, organic, certified and gluten free products, guaranteeing at the same time the taste and certainty of the food. For this reason they choose for you organic, Italian, gluten free raw materials, without lactose, colorants nor preservatives. Their products result from passion, care and competence combined with Italian and international high kitchen tradition.
The recipe

Sushi maki con maionese di riso e verdure

Preparation
Ingredienti: Riso: 200g riso Selenio, 400ml acqua, sale, 1 carota, 1 vasetto di maionese di riso, 1 vasetto di pomodori essiccati, 1 vasetto di cipolle essiccate al vincotto, sesamo nero tostato, 15ml aceto di mele, 1 cucchiaino zucchero, fogli di alga nori; Salsa: 50ml salsa di soia, 30ml acqua, 1cm zenzero grattugiato Mettete in ammollo il riso in acqua fredda per 20' circa. Portate ad ebollizione l'acqua e salartela, versate il riso, riportate ad ebollizione e cucinate con il coperchio per 20' circa. Controllate se il riso è giunto a cottura. A questo punto, toglietelo dalla pentola e fatelo raffreddare su una placca o vassoio sgranandolo con una forchetta. Spolverate con sesamo nero tostato. Riscaldate l'aceto con lo zucchero e versatelo ancora caldo sul riso, facendo sì che evapori e perda l'acidità eccessiva. Tagliate a giulienne la carota. Stendete l'alga sopra lo stuoino di bambù specifico per avvolgere i maki. Ricoprite con una sottile quantità di riso lasciando uno spazio libero di circa 1cm sul lato superiore. Al centro stendete uno strato leggero di maionese e di carote a giulienne. Stendete al centro i pomodori tagliati a giulienne alternandoli con la cipolla. Avvolgete su se stesso il rotolino e inumidite con un pennello bagnato di acqua il centimetro di alga rimasto libero, facendo sì che il tutto si attacchi e il rotolino non si rompa. Tagliate a fette di circa 2cm di spessore e servite con una salsa composta da acqua, zenzero grattugiato e salsa di soia.
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