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The product

Quintessenza di Finocchio biologico

Food grade natural essences from organic fennel
Code:
98242
Country of origin:
Italy
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Raw material Food grade natural essences from essential oils of spices and seeds , certified Bio and Organic Food Soil Association to guarantee the quality, healthiness and sustainability of the raw materials used
Appearance Liquid essential supplied deliverable by vaporizer in a glass bottle
Taste Essence with a star fennel, delicate and light both on the nose and on the palate, not too persistent
Curiosity Essential oils, extracted through steam distillation, are mixed with alcohol and trace minerals extracted from plants; this mixture is boiled at low temperature in a vacuum bowl, evaporates and re-condenses in a continuous circulatory motion; with the addition of natural antioxidants, the quintessence Prima becomes water soluble and stable at cooking temperatures. They can be diluted in water
Our selection Pri.Ma. Exceeds the limits of common essential oils, which become unstable at certain temperatures. The essences Pri.Ma can instead be used in hot and cold preparations, from ice cream to pizza, they can be dilueted in water and simple to use, with the pipette or simply vaporized. A new frontier of taste that also represents for us a new project that we believe can make a difference!
Suggestions Recommended with meat or vegetable. Try with baked products or patisserie. Doses: cold prep. 0.2% -0.7%, hot prep. 1% -1.5%
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Nutrition Declaration No
The producer

PriMa Bio - Corato (BA)

Why we chose them
PriMa Bio è una linea di essenze alimentari per preparazioni calde e fredde, dal gelato alla pizza, pensate per impreziosire insalate, primi piatti, marinature, dessert, impasti e cocktail. Fusione delle parole "prima" e "materia", PriMa è una linea di essenze alimentari ricavate attraverso un innovativo processo di estrazione degli oli essenziali di frutti, fiori, spezie e piante officinali. L'idea è nata da un progetto sulla neurogastronomia, scienza che studia come reagisce il cervello durante un'esperienza enogastronomica: come vengono percepiti e ricordati aromi e sapori e il loro impatto in termini di benessere. Con PriMa si superano i limiti dei comuni oli essenziali (come ad esempio l'instabilità a determinate temperature) per offrire al professionista e all'appassionato di gastronomia una molteplicità di modi impreziosire i piatti: dalle preparazioni calde e fredde, al gelato, alla pizza. Semplici e pratiche da utilizzare, facilmente dosabili con la pipetta Pasteur o semplicemente con l'erogatore spray, permettono di migliorare le tecniche di preparazione, ridurre i tempi e arricchire i piatti, migliorando la percezione del gusto
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