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The product
Quintessenza di Finocchio biologico
Food grade natural essences from organic fennel
Code:
98242
Country of origin:
Italy
Raw material | Food grade natural essences from essential oils of spices and seeds , certified Bio and Organic Food Soil Association to guarantee the quality, healthiness and sustainability of the raw materials used |
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Appearance | Liquid essential supplied deliverable by vaporizer in a glass bottle |
Taste | Essence with a star fennel, delicate and light both on the nose and on the palate, not too persistent |
Curiosity | Essential oils, extracted through steam distillation, are mixed with alcohol and trace minerals extracted from plants; this mixture is boiled at low temperature in a vacuum bowl, evaporates and re-condenses in a continuous circulatory motion; with the addition of natural antioxidants, the quintessence Prima becomes water soluble and stable at cooking temperatures. They can be diluted in water |
Our selection | Pri.Ma. Exceeds the limits of common essential oils, which become unstable at certain temperatures. The essences Pri.Ma can instead be used in hot and cold preparations, from ice cream to pizza, they can be dilueted in water and simple to use, with the pipette or simply vaporized. A new frontier of taste that also represents for us a new project that we believe can make a difference! |
Suggestions | Recommended with meat or vegetable. Try with baked products or patisserie. Doses: cold prep. 0.2% -0.7%, hot prep. 1% -1.5% |
Nutrition Declaration | No |
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The producer
PriMa Bio - Corato (BA)

Why we chose them
PriMa Bio è una linea di essenze alimentari per preparazioni calde e fredde, dal gelato alla pizza, pensate per impreziosire insalate, primi piatti,
marinature, dessert, impasti e cocktail. Fusione delle parole "prima" e "materia", PriMa è una linea di essenze alimentari ricavate attraverso un
innovativo processo di estrazione degli oli essenziali di frutti, fiori, spezie e piante officinali. L'idea è nata da un progetto sulla neurogastronomia,
scienza che studia come reagisce il cervello durante un'esperienza enogastronomica: come vengono percepiti e ricordati aromi e sapori e il loro
impatto in termini di benessere. Con PriMa si superano i limiti dei comuni oli essenziali (come ad esempio l'instabilità a determinate temperature) per
offrire al professionista e all'appassionato di gastronomia una molteplicità di modi impreziosire i piatti: dalle preparazioni calde e fredde, al gelato, alla
pizza. Semplici e pratiche da utilizzare, facilmente dosabili con la pipetta Pasteur o semplicemente con l'erogatore spray, permettono di migliorare le
tecniche di preparazione, ridurre i tempi e arricchire i piatti, migliorando la percezione del gusto