The product

Pecorino Riserva del Fondatore by Fiorino

A big size, long matured pecorino from Tuscany
Code:
31340
Country of origin:
Italy - Tuscany
Type of Milk:
 Sheep's milk
Weight:
20 kg approx
Minimum order:
1/8
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Raw material Pasteurized sheep's milk
Appearance The shape is cylindrical and the rind is thick, hard with the pattern from the canestro (basket) the cheese is made in. The color of the rind is hazelnut-brown. The paste is hard and its color is straw yellow. Small eyes are scattered across
Taste The taste is dolce, round, nutty and full-bodied. The aftertaste is long, dolce, creamy with hints of grass and wood
Maturing At least 5 months
Curiosity The dairy is located in the forint Paiolaio in a small medieval village in the upper valley in Roccalbegna Albegna, the slopes of Mount Amiata
Our selection When we met with Angela and Simone we were surprised with their genuine interest and enthusiasm about cheese making. When we tried their cheeses we realized that their products were precisely aligned with our philosophy. We were also impressed with the selection of the milk used in their dairy. The milk is coming only from high quality farms from the Ombrone Istia Classical area in Maremma and also from the Semprionano and Petricci areas located in the slopes of Mount Amiata
Suggestions Try it on asparagous on gratin. Very nice with honey
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Ingredients Sheep's MILK, Volterra salt, rennet, lactic ferments
Allergens Milk and products thereof
Other allergens Eggs and products thereof
Weight 20 kg approx
Packaging Whole wheel unpacked, fractions in thermoshrinking film
Storage Conditions (unpacked products) Keep in cool place
Storage Conditions (packaged products) Keep refregerated below +4°C
Instructions for use Please remove crust before consumption
Nutrition Declaration Energy: 1623 kJ / 391 kcal
Fat: 31 g
of which saturates: 21 g
Carbohydrate: 0 g
of which sugars: 0 g
Protein: 28 g
Salt: 1,2 g
Typical value per 100 g
The producer

Caseificio Il Fiorino - Roccabegna (GR) - Tuscany

Why we chose them
Per Il Fiorino i formaggi sono un'arte di famiglia. Angela e Simone, oggi proprietari del caseificio continuano una tradizione che ha avuto inizio nel 1957 con Duilio Fiorini, papà di Angela. Da allora la filosofia è sempre la stessa: una lavorazione artigianale, che avviene interamente all'interno del caseificio di proprietà; e un latte di pecora proveniente solo dalle colline della Maremma, raccolto entro un raggio di 30 km dal Caseificio. Una qualità confermata da numerosi premi, in Italia ma anche all'estero. Quando, ormai diversi anni fa, abbiamo conosciuto Angela e Simone quello che ci ha colpito è stato il loro entusiasmo e la loro trasparenza. Quando poi abbiamo assaggiato anche i prodotti abbiamo capito che erano davvero allineati con la nostra filosofia. La cosa che ci è piaciuta di più è che lavorano solo il latte locale, quindi con i loro formaggi parlano davvero del loro territorio.
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