The product

Pecorino Brinata - Cheese with white molds

Fresh pure sheep cheese covered with a delicate white mold
Code:
25080
Country of origin:
Italy - Tuscany
Type of Milk:
 Sheep's milk
Weight:
1 kg approx
Minimum order:
1 piece
More Information
Raw material Pasteurized sheep's milk
Appearance The crust is covered with a white felt of mold, similar to a layer of frost. The paste is soft, straw-white in color, with one very light small holes
Taste The taste is delicate, with hints of milk and flowers
Maturing At least 10 days
Curiosity La muffettatura candida è l'aspetto principale di questo prodotto: la tecnologia produttiva ha sviulppato un giusto equilibrio tra umidità e temperatura che permette quindi la formazione di questo strato omogeneo
Suggestions Can be best appreciated also eating the rind
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Ingredients Pasteurized sheep's MILK, salt, rennet, lactic ferments, culture of selected molds
Allergens Milk and products thereof
Weight 1 kg approx
Packaging Packaged with food paper
Storage Conditions (packaged products) Store at a temperature between +0 +8 ° C
Instructions for use Edible rind
Paese di origine ingrediente principale Italy
Nutrition Declaration Energy: 1375 kJ / 331 kcal
Fat: 27 g
of which saturates: 17 g
Carbohydrate: 2 g
of which sugars: 0 g
Protein: 21 g
Salt: 1,2 g
Typical value per 100 g
The producer

Caseificio Il Forteto - Vicchio (FI) - Tuscany

Why we chose them
L'attività agricola della cooperativa Il Forteto si svolge in un'azienda agricola di circa 451 ettari, di cui 21 in affitto. I terreni ricadono in zona montana, hanno giacitura pianeggiante per il 10%, acclive per il 40% e molto acclive per il rimanente. Il primo caseificio è stato una stanza ricavata dalla vecchia stalla sotto casa, il latte veniva portato con i bidoni. Con l'attenzione rivolta non tanto alla resa quanto alla qualità e alla bontà del formaggio. La stanza del cacio si è ingrandita ed è diventata un caseificio di 3500 mq cercando comunque di non tradire il cacio fatto in casa. Il caseificio è stato concepito e realizzato per amplificare la tradizione.
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