The product

Marzolino d'Etruria

Pecorino produced in Tuscany with raw milk of Maremma
Code:
31326
Country of origin:
Italy - Tuscany
Type of Milk:
Raw Sheep's milk
Weight:
900 g circa
Minimum order:
1 piece
More Information
Raw material Ancient cheese produced exclusively with raw sheep's milk
Appearance The pyramidal shape with triangular cross section, with a thin and smooth crust of straw color, has a white, compact dough, free from eye
Taste Sweet and delicate with important lactic notes
Curiosity Since the sixteenth century it was the most prestigious and sought after Tuscan cheese, known in regions too far from because of royal houses: it was used to give it as a precious gift. Out of Tuscany it was also called Florentine cheese. One time it was produced only in March, from which the name
Our selection The selection we chose is produced exclusively with raw sheep's milk
More Information
Ingredients MILK raw sheep (Origin: Italy), salt of Volterra, rennet, lactic ferments.
Allergens Milk and products thereof
Weight 900 g circa
Packaging Bulk
Storage Conditions (unpacked products) Store in a refrigerator
Instructions for use Non edible crust, treated with preservatives: E203, E235
Paese di origine ingrediente principale Italia
Nutrition Declaration Energy: 1376 kJ / 332 kcal
Fat: 28 g
of which saturates: 18 g
Carbohydrate: 0 g
of which sugars: 0 g
Protein: 20 g
Salt: 1,2 g
Typical value per 100 g
The producer

Caseificio Il Fiorino - Roccabegna (GR) - Tuscany

Why we chose them
Per Il Fiorino i formaggi sono un'arte di famiglia. Angela e Simone, oggi proprietari del caseificio continuano una tradizione che ha avuto inizio nel 1957 con Duilio Fiorini, papà di Angela. Da allora la filosofia è sempre la stessa: una lavorazione artigianale, che avviene interamente all'interno del caseificio di proprietà; e un latte di pecora proveniente solo dalle colline della Maremma, raccolto entro un raggio di 30 km dal Caseificio. Una qualità confermata da numerosi premi, in Italia ma anche all'estero. Quando, ormai diversi anni fa, abbiamo conosciuto Angela e Simone quello che ci ha colpito è stato il loro entusiasmo e la loro trasparenza. Quando poi abbiamo assaggiato anche i prodotti abbiamo capito che erano davvero allineati con la nostra filosofia. La cosa che ci è piaciuta di più è che lavorano solo il latte locale, quindi con i loro formaggi parlano davvero del loro territorio.
From the same producer
© VALSANA S.R.L. - All rights reserved - Tel. (+39) 0438 1883 125 - Fax (+39) 0438 64976 - email: valsana@valsana.it
Via degli Olmi 16 - 31010 Godega di Sant'Urbano (TV) - P.IVA 01949710261 - C.F. 00548700244 - Reg. Imprese Treviso N. 00548700244 - Cap.Soc. 52.000 i.v.