The product

Brinata del Mugello

Fresh cheese made exclusively with sheep milk; covered with white mold
Code:
25080
Country of origin:
Italy - Tuscany
Type of Milk:
 Sheep's milk
Weight:
1 kg circa
Minimum order:
1 piece
More Information
Raw material Pasteurized sheep milk
Appearance The rind is covered with white mold. The paste is soft, with some small eyes scattered across; and its color is white
Taste The taste is delicate, with hints of milk and flowers
Suggestions Can be best appreciated also eating the rind
More Information
Ingredients Sheep's milk, salt, rennet, lactic ferments
Allergens Milk and products thereof
Weight 1 kg circa
Packaging Paper- Wrapped
Storage Conditions (unpacked products) Keep in dry cool place
Storage Conditions (packaged products) Keep in dry cool place
Nutrition Declaration Energy: 1375 kJ / 331 kcal
Fat: 26,6 g
of which saturates: 17,3 g
Carbohydrate: 2 g
of which sugars: 0 g
Protein: 21 g
Salt: 1,2 g
Typical value per 100 g
The producer

Caseificio Il Forteto - Vicchio (FI) - Tuscany

Why we chose them
L'attività agricola della cooperativa Il Forteto si svolge in un'azienda agricola di circa 451 ettari, di cui 21 in affitto. I terreni ricadono in zona montana, hanno giacitura pianeggiante per il 10%, acclive per il 40% e molto acclive per il rimanente. Il primo caseificio è stato una stanza ricavata dalla vecchia stalla sotto casa, il latte veniva portato con i bidoni. Con l'attenzione rivolta non tanto alla resa quanto alla qualità e alla bontà del formaggio. La stanza del cacio si è ingrandita ed è diventata un caseificio di 3500 mq cercando comunque di non tradire il cacio fatto in casa. Il caseificio è stato concepito e realizzato per amplificare la tradizione.
From the same producer
© VALSANA S.R.L. - All rights reserved - Tel. (+39) 0438 1883 125 - Fax (+39) 0438 64976 - email: valsana@valsana.it
Via degli Olmi 16 - 31010 Godega di Sant'Urbano (TV) - P.IVA 01949710261 - C.F. 00548700244 - Reg. Imprese Treviso N. 00548700244 - Cap.Soc. 52.000 i.v.