The product

Boschetto al tartufo

Fresh sheep milk cheese with truffle flavor Bianchetto
Code:
25109
Country of origin:
Italy - Tuscany
Type of Milk:
 Sheep's milk
Weight:
600 g approx
Minimum order:
1 piece
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Raw material Pasteurised sheep milk from neighboring areas to cooperatives
Appearance The upper face is slightly bowed. The crust is thin in white color dotted with the presence of the truffle. The pasta is white, compact and soft
Taste Sweet and delicate but with truffle penetrating aroma; the pasta is tender and allows the harmony between the flavor of truffle and sheep's milk
Curiosity In 1977, the Cooperativa Agricola del Forteto was established, with headquarters in Bovecchio, municipality of Barberino di Mugello, in the province of Florence. As the years go by, the cooperative grows more and more: a horse farm, a farmhouse, and the techniques of livestock farming and the production of typical local products, including the precious pecorini, have been inaugurated
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Ingredients Sheep's MILK, salt, white truffle (0,5%), rennet, lactic ferments
Allergens Milk and products thereof
Weight 600 g approx
Packaging Vacuum packed
Storage Conditions (packaged products) Store at temperatures between +0 and +8 °C
Instructions for use Edible crust
Paese di origine ingrediente principale Italia
Nutrition Declaration Energy: 1566 kJ / 378 kcal
Fat: 31,1 g
of which saturates: 19,3 g
Carbohydrate: 3,4 g
of which sugars: 0,3 g
Protein: 21 g
Salt: 2,5 g
Typical value per 100 g
The producer

Caseificio Il Forteto - Vicchio (FI) - Tuscany

Why we chose them
L'attività agricola della cooperativa Il Forteto si svolge in un'azienda agricola di circa 451 ettari, di cui 21 in affitto. I terreni ricadono in zona montana, hanno giacitura pianeggiante per il 10%, acclive per il 40% e molto acclive per il rimanente. Il primo caseificio è stato una stanza ricavata dalla vecchia stalla sotto casa, il latte veniva portato con i bidoni. Con l'attenzione rivolta non tanto alla resa quanto alla qualità e alla bontà del formaggio. La stanza del cacio si è ingrandita ed è diventata un caseificio di 3500 mq cercando comunque di non tradire il cacio fatto in casa. Il caseificio è stato concepito e realizzato per amplificare la tradizione.
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